Cine suntem?

FoRB România este o comunitate de experți și practicieni din domeniul științelor sociale, juridice și teologie preocupată de domeniul general al drepturilor omului și în particular de libertatea religioasă.

FoRB România este deschisă oricărei persoane care-și propune să contribuie la promovarea libertății religioase în România și în cadrul comunității internaționale. Milităm pentru o societate deschisă către vocația persoanelor și amprentată de valori democratice, precum pluralismul, demnitatea și solidaritatea.

Excludem orice formă de discriminare pe motive religioase, fundamentalism, extremism, xenofobie, islamofobie și antisemitism.

Libertate Religioasă

Diplomația libertății religioase.

Raportorul Special pentru Libertate Religioasă al ONU, Ahmed Shaheed, a prezentat în martie 2020 Consiliului pentru Drepturile Omului raportul său anual centrat pe violența de gen și discriminare. Documentul atinge realități foarte dure din…Citeşte mai mult + »

Culte. Minorități. Politică

Raportul SUA privind libertatea religioasă între text și context.

Președintele Barack Obama declara în anul 2015 că libertatea religioasă nu poate fi un motiv pentru a nega drepturile LGBT, iar președintele Donald Trump a cerut recent pe un ton abrupt redeschiderea lăcașurilor de cult în ciuda faptului că pandemia actuală nu s-a domolit încă. Două raportări diferite față de exercitarea libertății religioase, care, însă, se fundamentează simultan, în mod coerent, în establishmentul american.Citeşte mai mult + »

Evenimente

Prezentarea raportului de țară pe domeniul libertății religioase 15 decembrie 2020…Citeşte mai mult + »

CINE SUNTEM?

FoRB România

FoRB România își propune să promoveze libertatea de religie și credință contribuind astfel la efortul de democratizare a României.

Libertatea religioasă este dreptul oricărei persoane de a avea sau de a adopta o credință religioasă, de a și-o manifesta în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin practicile şi ritualurile specifice cultului, inclusiv prin educaţie religioasă, precum şi libertatea de a-şi păstra sau schimba credinţa religioasă.

0
+
poziții publice
0
+
membri
0
+
proiecte și evenimente

Misiunea și viziunea

Misiunea noastră este aceea de a conștientiza publicul larg de compatibilitatea dintre libertatea religioasă și democrație.

FoRB România își propune să monitorizeze și să intervină în dezbaterea publică pentru a apăra valoriile, principiile și standardele internaționale pe domeniul libertății religioase aflate în consonanță cu exigențele democratice, militând pentru:

  • Accesul tuturor, indiferent de credință sau etnie, la exercitarea liberă și neîngrădită a libertății religioase;
  • Neutralitatea statului în materie de viață religioasă;
  • Respectarea autonomiei organizațiilor religioase;

Ne propunem să monitorizăm:

Cazuri de violări ale principiilor libertății religioase;
Modificările legislative naționale și internaționale care afectează libertatea religioasă;
Gradul de aplicare de către autoritățile publice a standardelor internaționale în domeniul libertății religioase.
Proporționalitatea sprijinirii financiare a vieții religioase;
Poziționarea geopolitică a statului în cadrul rețelelor internaționale de promovare a libertății religioase;
alfabetizarea societății pe domeniul libertății religioase
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Video image

Comment on Facebook

#libertatereligioasa este un drept fundamental pentru toți: creștini, musulmani, evrei și toți ceilalți
forbromania.com/libertate-religioasa/biserica-nu-se-opune-vaccinarii/
...

1 week ago

Catalin Raiu #forb

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #TudorMusat #B1TV #Live #libertatereligioasa #stat #culte #vaccinare #SarsCov2 ...

Comment on Facebook

Biserica, reprezentantii bisericii, ar trebui sa se distantese de aceasta propaganda a asa zisei vaccinari. Cum se vor uita in ochii rudelor care i-au pierdut pe cei dragi in urma "vaccinarii"? Nu vor avea constiinta incarcata c-au trimis la moarte persoane care i-au crezut ca "vaccinul este sigur"? Cum poti sugera, promova, un vaccin despre ale carui consecinte nu le cunosti? Mai mult, atunci cand stii ca au fost inregistrate deja decese. Personal am avut un caz de acest fel in familie. In afara acestui aspect, multe persoane au probleme de sanatate care nu le permit sa fie vaccinate. Pentru acest motiv inseamna ca trebuir puse la "zid" sau incalcate, ingradite, drepturile lor constitutionale? La fel si-n cazul celor care nu doresc sa fie vaccinati, nu doresc sa faca parte din acest experiment, sa fie cobai. Nu-i pasa nimanui despre aceste aspecte? Cel mai firesc era ca reprezentantii bisericii sa se abtina in aceasta campanie, inclusiv cei care s-au vaccinat.

In pastorale recomandări tehnice despre asamblarea și mentenanța Turnului Eiffel ați găsit?Domnule, ce treabă au pastoralele cy vaccinarea? Amestecați domeniile.Lăsați preoții să-si facă treaba pe care o cunosc si medicii să facă câte campanii vor.Sunteți om inteligent. Nu vă bateți joc de propria intuiție.Ce treabă au preoții cu vaccinarea? Ce expertiză și ce competență in domeniul acesta?Niciuna.

View more comments

1 week ago

Catalin Raiu #forb

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #SambataMare #InviereaDomnului #LuminaSfanta #RealitateaPlus #LaurentiuBotin #libertatereligioasa #stat #culte ...

Load more

Parteneri FoRB România

Asociatia Scolilor Particulare