Experti asociaţi

Dr. Antonio Amuza
Domenii de expertiză: sociologie, comunicare, politici publice

Antonio Amuza este profesor asociat al Universității din București, membru fondator al start-up-ului MAD Intelligence, think tank de business intelligence și sociolog la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie. Antonio Amuza este doctor în sociologie din 2016, pe tema domeniul sociologiei autenticității, ramură desprinsă din studiul stereotipurilor și prejudecăților ca forme de construcție socială și impact comunitar.

 

David Baltaretu

David Băltărețu
Domenii de expertiză: libertate religioasă, studii religioase, istorie, teologie

David Băltărețu este teolog ortodox, istoric și jurist cu studii de licență și master la Universitatea Ovidius din Constanța, la Universitatea Rovira i Virgili din Tarragona (Spania) și la Universitatea Publică de Navarra (Spania), unde în prezent își pregătește teza de doctorat în drept cu tema: Statutul juridic al Bisericii Ortodoxe în Regatul Spaniei.

De asemenea, are studii în teologie catolică, efectuate la Institutul Superior de Știinte Religioase San Fructuós de Tarragona al Arhidiocezei de Tarragona.

Este membru al Grupului de Cercetare de Drept Public în materie de Imigrație și Multiculturalitate al Universității Publice de Navarra, precum și al proiectului de cercetare Statutul Bisericii Ortodoxe în Spania: Autonomie și limite al Institutului I-Communitas al aceleiași universități.
În trecut, a mai participat la proiectul de cercetare științifică Biserica ortodoxă și dinamica comunitară a rezidenților români din Catalonia: o analiză a rețelelor, în domeniul sociologiei religiilor, derulat la Universitatea Rovira i Virgili din Tarragona.

A susținut mai multe prelegeri despre libertatea de credință și libertatea de conștiință la mai multe centre universitare din Spania și România. De asemenea, a publicat diverse articole și studii despre domeniul libertății religioase în diferite reviste de specialitate din Spania și Italia.

 


Dr. Ionuț Mavrichi
Domenii de expertiză: sociologie, teologie şi relatii internationale

Ionuț Mavrichi este teolog și doctor în sociologie, specializat în socilogia religiei și drepturile omului. Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București.

 

Catalin Buciumeanu

Cătălin Buciumeanu
Domenii de expertiză: geopolitica religiilor, filosofie, relații internaționale

Este președinte al Asociației pentru Tehnologii Avansate, fondator al Centrului de Strategii Avansate, Coordonator al Programului de Intelligence Economic Internațional – Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Internaționale, Lector asociat al Colegiului Național de Apărare 2013-2017, Lector asociat al Institului Diplomatic în perioada 2009-2011, Lector asociat al Centrului de Pregatire Profesională în Cultură, Ministerul Culturii 2009-2011, Consilier în cadrul Departamentului Cultură și Culte al Administrației Prezidențiale în perioada 2005-2011, Master în Istoria şi circulaţia ideilor filosofice – Facultatea de Filozofie, Universitatea București

 

 

dr. Liana Andreea Ionita - FoRB Romania

Dr. Liana Andreea Negoiță
Domenii de expertiză: relații internaționale și politică externănă

Dr. Liana Negoita este expert în probleme de apărare și securitate națională și internațională. În prezent este șefa Secției NATO a Ministerului Apărării Naționale. În 2019 a fost numită secretar de stat responsabil de implementarea parteneriatelor strategice ale României în cadrul cabinetului vicepremierului. Anterior, din 2015 până în 2018, a fost și consilier pentru afaceri internaționale al ministrului apărării naționale. De asemenea, a lucrat într-un mediu internațional, la Divizia Operații a Cartierului General al NATO din Bruxelles, în 2013.

Deține un doctorat în științe politice (2015), un master în relații internaționale (2012) și un BA în științe politice, secția franceză (2010) de la Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice. De asemenea, a urmat mai multe cursuri la Institutul de Studii Politice din Bordeaux, în 2009, la Universitatea Galatasaray din Istanbul, în 2010, și la Institutul Diplomatic Român din București, în 2011 și 2012. În perioada 2014-2015 a fost Fellow la Academia Română, Filiala Iași.

Principalele sale interese de cercetare sunt în domeniile securității și apărării, cu un accent special pe problemele legate de amenințările majore la adresa securității internaționale și naționale, o perspectivă mai largă asupra conceptului de securitate și componenta de apărare a Parteneriatelor strategice ale României.

Ciprian Negoita

Dr. Ciprian Negoiță
Domenii de expertiză: științe politice, comunicare, politici electorale

Ciprian Negoiță este consilier parlamentar la Senatul României și fost cercetător la Academia Română. Are BA (2010), MA (2012) și PhD (2015) în știinte politice de la Universitatea din București și Institutul de Studii Politice, Universitatea din Wroclaw, Polonia. Preocupările sale academice se concentrează pe starea democrației, teoria și practica democrației, securitatea națională și istoria conceptuală. A publicat mai multe articole științifice în reviste naționale și internaționale.

 

Cosmin Aldea

Cosmin Aldea
Domenii de expertiză: sociologie, comunicare, administrație publică

Cosmin Aldea este sociolog cu experiență în relații publice, campanii politice și administrație publică.

 

Petrica Iulian Babatie

Dr. Petrică Băbătie
Domenii de expertiză: psihologie, istoria religiilor, resurse umane

Petrică Băbătie este psiholog clinician cu drept de liberă practică, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Este doctor în Teologie, domeniul Istoria religiilor, cu teza Experiența religioasă a regimurilor totalitare: fascismul și comunismul, la Universitatea din Bucureşti, licențiat și absolvent de studii masterale, în teologie și psihologie organizatională și resurse umane. Desfasoară activități antreprenoriale și lucrează în mediul corporate.

 

Madalina Guiu

Mădălina Guiu
Domenii de expertiză: drept, administrație publică, public affairs

Mădălina este un tânăr profesionist cu o bază academică solidă dobândită prin absolvirea Facultății de Drept și a Facultății de Administrație și Management Public, studii pe care le-a continuat cu un master în același domeniu. Și-a început cariera prin organizarea unor programe și module de training în comunicare, continuate cu internship-uri în instituții publice și private, precum: Camera Deputaților, Expert Forum, IAF London, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și ELSA București.

 

Christian Comsa

Christian Comșa
Domenii de expertiză: politici publice, educație, studii religioase

Christian Comșa este licențiat în teologie, științe juridice și pedagogie. Este Președintele Asociației Școlilor Particulare din România și Director al Școlii Germane Fridolin din Municipiul București. Consilier formator al Agentiei Romane de Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, Christian Comșa este implicat de 14 ani în procesul de elaborare a politicilor educaționale în domeniul formării profesionale a adulților și în sistemul educațional preuniversitar.

Nicolae Drăgușin
Domenii de expertiză: teologie, științe juridice, antisemitism

 

Ciprian Gheorghe-Luca

Ciprian Gheorghe-Luca
Domenii de expertiză: teologie publică, libertate religioasă

Ciprian Gheorghe-Luca este directorul Liceului Teologic Penticostal „Emanuel” din București, unde predă discipline teologice de specialitate, și pastor al Centrului Creștin „Emanuel” din București. Licențiat în teologie penticostală pastorală și didactică al Institutului Teologic Penticostal din București, a urmat apoi cursurile de pregătire doctorală ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, iar în anul 2015 a efectuat un stagiu de cercetare doctorală în teologie morală, ca bursier CEEPUS al Universității din Viena, în cadrul Facultății de Teologie Catolică. În prezent este doctorand în teologie penticostală publică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (Școla doctorală interdisciplinară) și lucrează la o teză intitulată “Communio Sanctorum. Către o teologie penticostală a vieții publice”. Interesele sale de cercetare cuprind valențele etice și sociale ale sfințeniei Bisericii, dimensiunea publică a credinței creștine și contribuția creștinilor la binele comun.

 

Daniel Nica

Dr. Daniel Nica
Domenii de expertiză: etică, filosofie,teologie

Daniel Nica este lector asociat la Universitatea din Bucureşti unde predă Etică. Este doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti şi licenţiat în filosofie, respectiv în teologie, al aceleiaşi universităţi. În 2012 şi în 2015, a fost invitat ca cercetător invitat la Universitatea din Oxford. A publicat două cărţi (Pastila roşie. Eseu despre moralitate şi fericie, 2015 şi Etică fără Principii. Generalism şi Particularism în filosofia morală cotnemporană). A publicat, de asemenea, mai multe articole ştiinţifice pe teme de etică, filosofia religiei sau istoria filosofiei moderne.

 

 

dr. Alexandru Ojica - FoRB Romania
dr. Alexandru Ojică
Domenii de expertiză: teologie, jurnalism, științe ale comunicării

Dr. Alexandru Ojica este doctor în teologie, cu lucrarea “Învățătura hristologică și mariologică reflectată în teologia sfântului Ioan Casian” în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘’Iustinian Patriarhul‘’ din București.

A absolvit și Facultatea de Litere, Departamentul Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Univeristatii Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Din 2015 locuiește în Franța și este redactor al revistei Apostolia și responsabil media și comunicare al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Alături de Iulia Badea-Gueritee, a coordonat volumul “Dialogul religiilor în Euopa Unită ». (Editura Adenium, Iași, 2015).

 

preot Cosmin Santi

dr. Cosmin Santi
Domenii de expertiză: Drept canonic, Teologie, Științe Juridice, libertatea religiei, educație religioasă

Cosmin Santi este teolog, doctor în teologie la Universitatea din București și doctorand în drept la Academia Română, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”. Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște.Este membru în mai multe societăți și asociații profesionale, precum: Society for the Law of the Eastern Churches din Viena, Asociaţia Română de Știinţe Penale, Asociația Română de Drept și Afaceri Europene (ARDAE), Asociația Română de Filozofie a Dreptului, Comisia Naţională a Patriarhiei Române pentru Curriculumul Disciplinei Şcolare Religie, Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative din România și Corpul Național de Experți în Management Educațional.

Este autor a mai multor cărți, articole și studii de specialitate și a participat la o serie de conferințe naționale și internaționale.

 

Radu Zidaru

Radu Zidaru – Vizualizare CV
Specializat în teologie și științe juridice.

Domenii de expertiză: Drept canonic, Teologie, Științe Juridice, libertatea religiei, educație religioasă

Din 2020 membru al Centrului de Studii Nomocanonice al Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.
Din 2019 – avocat în cadrul Baroului București.

Unable to load Tweets

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

7 months ago

Catalin Raiu #forb

Religious freedom is known as 🇺🇸America’s 'first freedom' because it grounds the dignity of the human person deeply in the constitutional system. The American creed says that every person possesses freedom and equality granted by God. Nothing protects democracy more than the commitment of each of us to the #ReligiousFreedom of all persons. Happy Independence Day! ...

Religious freedom is known as 🇺🇸America’s first freedom because it grounds the dignity of the human person deeply in the constitutional system. The American creed says that every person possesses freedom and equality granted by God. Nothing protects democracy more than the commitment of each of us to the #ReligiousFreedom of all persons. Happy Independence Day!

Comment on Facebook

UNITED STATES OF AMERICA SYMBOL OF 50-TH ANGELS-STARS CONSTELLATION...UNITED STATES OF AMERICA THE EMBASSY OF STARS BY NATO ANGELS AND NASA ANGELS www.youtube.com/watch?v=yqJJCVYvMNA

HAPPY ANNIVERSARY UNITED STATES OF AMERICA THE EMBASSY OF STARS BY NATO ANGELS AND NASA ANGELS www.youtube.com/watch?v=2hat5kLad0M

View more comments

7 months ago

Catalin Raiu #forb

While listening to her reading, I caught myself on an absurd thought: my Russian-speaking children had to hide in the shelter and entertain themselves by reading Russian-language poetry, because Vladimir Putin decided to destroy Russian-speaking Ukrainian cities in order “to protect the Russian-speaking population” in Ukraine.
canopyforum.org/2022/06/23/religious-arguments-and-political-goals-behind-the-russian-ukranian-war/
...

Comment on Facebook

Cred că este o singură variantă anume re-aderarea la NATO a Marii Britanii și declararea ca președinte al Rusiei a scriitorului Garry Kasparov. Călăul roșu vladimir vladimirovicz putin este Satan bionic și abionic...Un război nuclear incipient ar duce Planeta Albastră în epoca primitivă în mod ireversibil. Călăul roșu vladimir vladimirovicz putin are un diagnostic demn consecutiv de Kremlin și clinica de psihiatrie Bicetre-Kremlin din Paris-France,anume diagnosticul de schizofrenie paranoidă.

View more comments

10 months ago

Catalin Raiu #forb

Războiul din Ucraina 🇺🇦 scoate la iveală modul duplicitar în care Rusia 🇷🇺 își justifică politica de agresiune militară cu ajutorul discursului teologic. România 🇷🇴 trebuie să rămână fidelă angajamentelor europene pe domeniul libertății religioase (printre care depolitizarea relației cu cultele religioase) și să contribuie proactiv la consolidarea democrației oriunde în lume, alături de SUA 🇺🇸 și UK 🇬🇧 ...

Comment on Facebook

Felicitari pentru discurs!

Cred că autocratul vladimir vladimirovici putin are vocația Bicetre-Kremlin, adică vocația secției de psihiatrie din Paris...Autocratul a stat suficient la Kremlin-Russia.

Palatul valorând un miliard de dolari aparținând autocratului vladimir vladimirovici putin este un mausoleu de lux,est o morgă de lux placată cu aur...Izolare și auto-izolare a autocratului putin care a devenit un robot sau artefax care nu are religie creștină...Religia autocratului este crima,genocidul...Terifiant...Duplicitatea acestuia cu iosif visarionovici stalin a creat religia războiului lingvistic, a războiului etnic, a războiului fratricid.

View more comments

11 months ago

Catalin Raiu #forb

De ce contează rezultatele privind afilierea religioasă? „Răspunsul e calibrat la nivel individual, subiectiv, de fiecare persoană în parte. Fiecare persoană e chemată să distingă apartenența ei. Nu există un instrument obiectiv exterior care să ghideze persoana către această apartenență. Adică nu există niciun fel de constrângere, nu se cere nicio dovadă, niciun document. Deci fiecare este liber să treacă ce consideră”, spune Cătălin Raiu.

www.libertatea.ro/stiri/carei-religii-apartineti-intrebarea-problema-de-la-recensamantul-populati...

„Cărei religii aparțineți?”, întrebarea-problemă de la recensământul populației. „Să pui ateu pentru că ai o problemă cu opulența preoților nu e o idee bună”
Mai mulți experți comentează problemele românilor privind intrebarea privind religia din chestionarul de recensamant.
...

Comment on Facebook

Load more

#NeverAgain #FoRB #FoRBRomania ...

Celebrating Queen’s Birthday 🇬🇧 ...

Warm wishes to the Jewish Community celebrating #RoshHashanah this weekend! May it be a year of peace and health! Shana Tova, Happy New Year! #FoRB #freedomofreligion #FoRBRomania ...

#FoRB #FoRBRomania #CatalinRaiu #religiousfreedom ...

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Află ce e nou