00Days00Hrs00Mins00Secs
Catalin Raiu - Andrew James Noble - FoRB Romania
Oct 06 2020
6 octombrie 2020

Întâlnire cu excelenţa sa, ambasadorul Marii Britanii Andrew James Noble

  • 11:30
  • Ambasada Marii Britanii la Bucuresti

Cătălin Raiu, președintele FoRB România, a fost primit de Excelența Sa, domnul Andrew Noble, ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. Cei doi au discutat despre libertatea religioasă în România și oportunitățile de cooperare internațională pentru promovarea libertății de religie și credință (FoRB).

Având o lungă tradiție democratică, centre universitare preocupate de studii religioase și drepturile omului, precum și o expertiză guvernamentală solidă, Marea Britanie este la nivel mondial una dintre cele mai active țări în promovarea libertății religioase și o sursă de bune practici în domeniul politicilor publice privind viața religioasă.

Excelența Sa, domnul ambasador Andrew Noble, a apreciat diversitatea religioasă și etnică din țara noastră, precum și cadrul legal care protejează libertatea religioasă, atuuri care pun România într-o poziție privilegiată pentru a promova și mai intens la nivel internațional valențele democratice ale libertății religioase.

Cătălin Raiu și-a prezentat activitatea ca membru al panelului de experți pe libertate religioasă la OSCE, Biroul pentru Drepturile Omului și Instituții Democratice, precum și obiectivele și proiectele FoRB România: organizarea de cursuri pe domeniul practicii internaționale a libertății religioase în parteneriat cu OSCE și Universitatea din București, proiecte de cercetare privind viața religioasă și drepturile omului, precum și organizarea de evenimente internaționale pentru a conștientiza publicul larg de importanța libertății religioase în cadrul regimurilor democratice.

Live Preview