Antisemitismul în atenția SUA și OSCE

Back to Blog
Antisemitismul in atentia SUA si OSCE
Posted by: Cătălin Raiu Tags: , , , , , , , Comments: 0

Cătălin Raiu, președintele FoRB România și membru al panelului de experți pe libertate religioasă la OSCE, a participat la invitația U.S. Commission on International Religious Freedom’s (USCIRF) la prezentarea raportului despre antisemitism în regiunea OSCE și politicile publice dezvoltate de SUA în acest domeniu.

Ca și în cazul libertății religioase, efortul de combatere a antisemitismului se construiește în regiunea OSCE prin politici publice rezultate în urma unui dialog instituționalizat și transparent cu toți actorii care pot furniza expertiză și bune practici.

Pandemia actuală a accentuat circulația teoriilor conspiraționiste antisemite, au apărut diferite decizii ale instanțelor europene care pun în pericol consumul de alimente Kosher, s-au intensificat acțiunile de profanare a cimitirelor și monumentelor funerare evreiești etc.

Combaterea antisemitismului trebuie însoțită de politici publice privind promovarea libertății religioase. Lipsa de acțiune a autorităților publice în domeniul libertății religioase este precondiția ideală pentru dezvoltarea atitudinilor antisemite pe termen lung.

Concluziile raportului au fost prezentate de Gayle Manchin, Gary Bauer, Andrew Srulevitch și David Weinberg.

U.S. Commission on International Religious Freedom (USCIRF) este o entitate guvernamentală, bi-partizană, înființată de Congresul SUA pentru a monitoriza, analiza și a emite rapoarte asupra libertății religioase. USCIRF face recomandări de politici publice în domeniul libertății religioase Președintelui SUA, secretarului de stat și Congresului SUA pentru a reduce persecuția religioasă la nivel global și pentru a promova libertatea religioasă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 month ago

Catalin Raiu #forb

Războiul din Ucraina 🇺🇦 scoate la iveală modul duplicitar în care Rusia 🇷🇺 își justifică politica de agresiune militară cu ajutorul discursului teologic. România 🇷🇴 trebuie să rămână fidelă angajamentelor europene pe domeniul libertății religioase (printre care depolitizarea relației cu cultele religioase) și să contribuie proactiv la consolidarea democrației oriunde în lume, alături de SUA 🇺🇸 și UK 🇬🇧 ...

Comment on Facebook

Felicitari pentru discurs!

Cred că autocratul vladimir vladimirovici putin are vocația Bicetre-Kremlin, adică vocația secției de psihiatrie din Paris...Autocratul a stat suficient la Kremlin-Russia.

Palatul valorând un miliard de dolari aparținând autocratului vladimir vladimirovici putin este un mausoleu de lux,est o morgă de lux placată cu aur...Izolare și auto-izolare a autocratului putin care a devenit un robot sau artefax care nu are religie creștină...Religia autocratului este crima,genocidul...Terifiant...Duplicitatea acestuia cu iosif visarionovici stalin a creat religia războiului lingvistic, a războiului etnic, a războiului fratricid.

View more comments

2 months ago

Catalin Raiu #forb

De ce contează rezultatele privind afilierea religioasă? „Răspunsul e calibrat la nivel individual, subiectiv, de fiecare persoană în parte. Fiecare persoană e chemată să distingă apartenența ei. Nu există un instrument obiectiv exterior care să ghideze persoana către această apartenență. Adică nu există niciun fel de constrângere, nu se cere nicio dovadă, niciun document. Deci fiecare este liber să treacă ce consideră”, spune Cătălin Raiu.

www.libertatea.ro/stiri/carei-religii-apartineti-intrebarea-problema-de-la-recensamantul-populati...

„Cărei religii aparțineți?”, întrebarea-problemă de la recensământul populației. „Să pui ateu pentru că ai o problemă cu opulența preoților nu e o idee bună”
Mai mulți experți comentează problemele românilor privind intrebarea privind religia din chestionarul de recensamant.
...

Comment on Facebook

3 months ago

Catalin Raiu #forb

Live la emisiunea "Universul Credintei" TVR 1, moderata de Victor Dochia:
"Libertatea religioasă în contextul războiului din Ucraina"

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #libertatereligioasa #stat #culte #Romania #Ucraina #solidaritate #ajutorumanitar #TVR #VictorDochia #UniversulCredintei
...

Load more

#NeverAgain #FoRB #FoRBRomania ...

Celebrating Queen’s Birthday 🇬🇧 ...

Warm wishes to the Jewish Community celebrating #RoshHashanah this weekend! May it be a year of peace and health! Shana Tova, Happy New Year! #FoRB #freedomofreligion #FoRBRomania ...

#FoRB #FoRBRomania #CatalinRaiu #religiousfreedom ...

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Află ce e nou