Antisemitismul în atenția SUA și OSCE

Back to Blog
Antisemitismul in atentia SUA si OSCE
Posted by: Cătălin Raiu Comments: 0

Cătălin Raiu, președintele FoRB România și membru al panelului de experți pe libertate religioasă la OSCE, a participat la invitația U.S. Commission on International Religious Freedom’s (USCIRF) la prezentarea raportului despre antisemitism în regiunea OSCE și politicile publice dezvoltate de SUA în acest domeniu.

Ca și în cazul libertății religioase, efortul de combatere a antisemitismului se construiește în regiunea OSCE prin politici publice rezultate în urma unui dialog instituționalizat și transparent cu toți actorii care pot furniza expertiză și bune practici.

Pandemia actuală a accentuat circulația teoriilor conspiraționiste antisemite, au apărut diferite decizii ale instanțelor europene care pun în pericol consumul de alimente Kosher, s-au intensificat acțiunile de profanare a cimitirelor și monumentelor funerare evreiești etc.

Combaterea antisemitismului trebuie însoțită de politici publice privind promovarea libertății religioase. Lipsa de acțiune a autorităților publice în domeniul libertății religioase este precondiția ideală pentru dezvoltarea atitudinilor antisemite pe termen lung.

Concluziile raportului au fost prezentate de Gayle Manchin, Gary Bauer, Andrew Srulevitch și David Weinberg.

U.S. Commission on International Religious Freedom (USCIRF) este o entitate guvernamentală, bi-partizană, înființată de Congresul SUA pentru a monitoriza, analiza și a emite rapoarte asupra libertății religioase. USCIRF face recomandări de politici publice în domeniul libertății religioase Președintelui SUA, secretarului de stat și Congresului SUA pentru a reduce persecuția religioasă la nivel global și pentru a promova libertatea religioasă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Video image

Comment on Facebook

#libertatereligioasa este un drept fundamental pentru toți: creștini, musulmani, evrei și toți ceilalți
forbromania.com/libertate-religioasa/biserica-nu-se-opune-vaccinarii/
...

1 week ago

Catalin Raiu #forb

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #TudorMusat #B1TV #Live #libertatereligioasa #stat #culte #vaccinare #SarsCov2 ...

Comment on Facebook

Biserica, reprezentantii bisericii, ar trebui sa se distantese de aceasta propaganda a asa zisei vaccinari. Cum se vor uita in ochii rudelor care i-au pierdut pe cei dragi in urma "vaccinarii"? Nu vor avea constiinta incarcata c-au trimis la moarte persoane care i-au crezut ca "vaccinul este sigur"? Cum poti sugera, promova, un vaccin despre ale carui consecinte nu le cunosti? Mai mult, atunci cand stii ca au fost inregistrate deja decese. Personal am avut un caz de acest fel in familie. In afara acestui aspect, multe persoane au probleme de sanatate care nu le permit sa fie vaccinate. Pentru acest motiv inseamna ca trebuir puse la "zid" sau incalcate, ingradite, drepturile lor constitutionale? La fel si-n cazul celor care nu doresc sa fie vaccinati, nu doresc sa faca parte din acest experiment, sa fie cobai. Nu-i pasa nimanui despre aceste aspecte? Cel mai firesc era ca reprezentantii bisericii sa se abtina in aceasta campanie, inclusiv cei care s-au vaccinat.

In pastorale recomandări tehnice despre asamblarea și mentenanța Turnului Eiffel ați găsit?Domnule, ce treabă au pastoralele cy vaccinarea? Amestecați domeniile.Lăsați preoții să-si facă treaba pe care o cunosc si medicii să facă câte campanii vor.Sunteți om inteligent. Nu vă bateți joc de propria intuiție.Ce treabă au preoții cu vaccinarea? Ce expertiză și ce competență in domeniul acesta?Niciuna.

View more comments

1 week ago

Catalin Raiu #forb

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #SambataMare #InviereaDomnului #LuminaSfanta #RealitateaPlus #LaurentiuBotin #libertatereligioasa #stat #culte ...

Load more

Parteneri FoRB România

Asociatia Scolilor Particulare