Antisemitismul în atenția SUA și OSCE

Back to Blog
Antisemitismul in atentia SUA si OSCE
Posted by: Cătălin Raiu Tags: , , , , , , , Comments: 0

Cătălin Raiu, președintele FoRB România și membru al panelului de experți pe libertate religioasă la OSCE, a participat la invitația U.S. Commission on International Religious Freedom’s (USCIRF) la prezentarea raportului despre antisemitism în regiunea OSCE și politicile publice dezvoltate de SUA în acest domeniu.

Ca și în cazul libertății religioase, efortul de combatere a antisemitismului se construiește în regiunea OSCE prin politici publice rezultate în urma unui dialog instituționalizat și transparent cu toți actorii care pot furniza expertiză și bune practici.

Pandemia actuală a accentuat circulația teoriilor conspiraționiste antisemite, au apărut diferite decizii ale instanțelor europene care pun în pericol consumul de alimente Kosher, s-au intensificat acțiunile de profanare a cimitirelor și monumentelor funerare evreiești etc.

Combaterea antisemitismului trebuie însoțită de politici publice privind promovarea libertății religioase. Lipsa de acțiune a autorităților publice în domeniul libertății religioase este precondiția ideală pentru dezvoltarea atitudinilor antisemite pe termen lung.

Concluziile raportului au fost prezentate de Gayle Manchin, Gary Bauer, Andrew Srulevitch și David Weinberg.

U.S. Commission on International Religious Freedom (USCIRF) este o entitate guvernamentală, bi-partizană, înființată de Congresul SUA pentru a monitoriza, analiza și a emite rapoarte asupra libertății religioase. USCIRF face recomandări de politici publice în domeniul libertății religioase Președintelui SUA, secretarului de stat și Congresului SUA pentru a reduce persecuția religioasă la nivel global și pentru a promova libertatea religioasă.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 week ago

Catalin Raiu #forb

edituradoxologia.ro/libertatea-religioasa-intre-politica-si-politici-o-analiza-politica-standarde...

Dr. Cătălin Raiu (n. 1984) este primul român selectat ca membru în panelul de experți pe libertate religioasă al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

A studiat teologie ortodoxă (licență și master) și științe politice (master și doctorat) la Universitatea din București și la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie. A ab-solvit studiile post-doctorale în domeniul relațiilor stat-culte în cadrul Academiei Române. Este lect. univ. dr. la Faculta-tea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București. După o experiență profesională de 7 ani în ca-drul Secretariatului de Stat pentru Culte (2013-2019), Cătălin Raiu a devenit președintele-fondator al FoRB România. Asociație pentru Promovarea Libertății Religioase (forbromania.com).

„Cătălin Raiu este unul dintre cei mai de referință experți în domeniul protejării și promovării libertății de religie și credință. Eforturile sale sunt foarte bine cunoscute și apreciate la nivel internațional, în special la nivelul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și al Uniunii Europene.”

Ján Figeľ,

Reprezentantul Special pentru

Promovarea Libertății de Religie și Credință

în Afara Uniunii Europene (2016-2019)
...

Comment on Facebook

Multumesc cu drag!

wow! ce faina copertă! felicitări!

Felicitări!

Felicitări! Bravo!

Felicitări!

Felicitări!

Da!

View more comments

2 weeks ago

Catalin Raiu #forb

Warm wishes to the Jewish Community celebrating #RoshHashanah! May it be a year of peace and health! Shana Tova, Happy New Year! #FoRB #freedomofreligion #FoRBRomania ...

Warm wishes to the Jewish Community celebrating #RoshHashanah! May it be a year of peace and health! Shana Tova, Happy New Year! #FoRB #freedomofreligion #FoRBRomania

3 weeks ago

Catalin Raiu #forb

...

3 weeks ago

Catalin Raiu #forb

...

Load more

#NeverAgain #FoRB #FoRBRomania ...

Celebrating Queen’s Birthday 🇬🇧 ...

Warm wishes to the Jewish Community celebrating #RoshHashanah this weekend! May it be a year of peace and health! Shana Tova, Happy New Year! #FoRB #freedomofreligion #FoRBRomania ...

#FoRB #FoRBRomania #CatalinRaiu #religiousfreedom ...

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Comanda acum