Întâlnire cu domnul deputat Alexandru Muraru

Back to Blog
Intalnire cu domnul deputat Alexandru Muraru
Posted by: Cătălin Raiu Comments: 0

Cătălin Raiu, președintele FoRB România, și membru al panelului de experți pe libertate religioasă la OSCE, a avut astăzi o întrevedere cu domnul deputat Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

Cătălin Raiu a prezentat cele mai recente ghiduri ale OSCE în domeniul libertății religioase și politicilor de combatere a antisemitismului, arătând faptul că standardele și angajamentele internaționale la care și țara noastră este parte au fost sedimentate conceptual de-a lungul timpului începând cu Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948) cu scopul de a fi evitate ororile regimurilor totalitare, printre care și Holocaustul.

Cătălin Raiu a prezentat, de asemenea, creșterea interesului actorilor internaționali (Uniunea Europeană, Departamentul de Stat al SUA, USCIRF, OSCE și ONU) pentru extinderea Alianței Internaționale a Libertății Religioase și pentru dezvoltarea rețelei internaționale de reprezentanți speciali pentru promovarea libertății religioase ca soluție pentru refacerea echilibrelor democratice post-pandemice.

Domnul deputat Alexandru Muraru a prezentat prioritățile sale ca reprezentant special pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi a xenofobiei și a apreciat faptul că la fel ca în cazul libertății religioase, efortul de combatere a antisemitismului se construiește în spațiul nord-atlantic prin politici publice rezultate în urma unui dialog instituționalizat și transparent cu toți actorii care pot furniza expertiză și bune practici.

Atât combaterea antisemitismului, cât și promovarea libertății religioase sunt obligații democratice pentru orice stat european, dat fiind faptul că regimurile democratice se bazează pe o continuă maximizare a drepturilor cetățenești, promovarea demnității umane și a consensului social.

România are nevoie de recuperarea virtuților democratice, mai ales după această perioadă dificilă cauzată de pandemia de Covid-19, racordarea țării noastre la practicile și politice publice democratice, precum și de un dialog cât mai intens între toți actorii sociali care pot contribui la binele comun al societății. Atât promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei, cât și promovarea libertății religioase sunt gesturi și acțiuni care apropie România de lumea democratică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Video image

Comment on Facebook

#libertatereligioasa este un drept fundamental pentru toți: creștini, musulmani, evrei și toți ceilalți
forbromania.com/libertate-religioasa/biserica-nu-se-opune-vaccinarii/
...

1 week ago

Catalin Raiu #forb

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #TudorMusat #B1TV #Live #libertatereligioasa #stat #culte #vaccinare #SarsCov2 ...

Comment on Facebook

Biserica, reprezentantii bisericii, ar trebui sa se distantese de aceasta propaganda a asa zisei vaccinari. Cum se vor uita in ochii rudelor care i-au pierdut pe cei dragi in urma "vaccinarii"? Nu vor avea constiinta incarcata c-au trimis la moarte persoane care i-au crezut ca "vaccinul este sigur"? Cum poti sugera, promova, un vaccin despre ale carui consecinte nu le cunosti? Mai mult, atunci cand stii ca au fost inregistrate deja decese. Personal am avut un caz de acest fel in familie. In afara acestui aspect, multe persoane au probleme de sanatate care nu le permit sa fie vaccinate. Pentru acest motiv inseamna ca trebuir puse la "zid" sau incalcate, ingradite, drepturile lor constitutionale? La fel si-n cazul celor care nu doresc sa fie vaccinati, nu doresc sa faca parte din acest experiment, sa fie cobai. Nu-i pasa nimanui despre aceste aspecte? Cel mai firesc era ca reprezentantii bisericii sa se abtina in aceasta campanie, inclusiv cei care s-au vaccinat.

In pastorale recomandări tehnice despre asamblarea și mentenanța Turnului Eiffel ați găsit?Domnule, ce treabă au pastoralele cy vaccinarea? Amestecați domeniile.Lăsați preoții să-si facă treaba pe care o cunosc si medicii să facă câte campanii vor.Sunteți om inteligent. Nu vă bateți joc de propria intuiție.Ce treabă au preoții cu vaccinarea? Ce expertiză și ce competență in domeniul acesta?Niciuna.

View more comments

1 week ago

Catalin Raiu #forb

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #SambataMare #InviereaDomnului #LuminaSfanta #RealitateaPlus #LaurentiuBotin #libertatereligioasa #stat #culte ...

Load more

Parteneri FoRB România

Asociatia Scolilor Particulare