Franța: limitarea accesului in lăcașurile de cult

Back to Blog
FoRB - Franta, limitarea accesului in lacasaurile de cult - Ana Petrache
Posted by: Ana Petrache Comments: 0

Pe 26 noiembrie, primul minstru francez a anunțat  noi restricții pentru cultele religioase, potrivit deciziei, slujbele relligioase pot  fi permise doar pentru un număr maxim de 30 de persoane, indiferent de suprafața lăcașului de cult. Arhiepiscopul Parisului Mgr. Michel Aupetit a spus că decizia manifestă un „real dispreț pentru chestiunea religioasă” și credincioși și a  îndemnat preoții să nu se transforme în contabili al numărului de credincioși, ținând slujbele potrivit restricților precedente acestei decizii.

Consiliul Permanent al Episcopilor din Franța a considerat această măsură lipsită de respect, absurdă și irealizabilă și a atacat decizia la Consiliul de stat, cea mai înaltă instuție juridic administativă din Franța care aprobă toate proiectele de legi.

Pe 2 decembrie, Consiliul de Stat a dat dreptate Bisericii Catolice estimând ca non-necesară, disproporționată și discriminatorie această decizie. Potrivit instituției, interdicția absolută și generală a oricărei ceremonii religioase pentru mai mult de 30 de persoane nu se poate justifica în baza unor riscuri care ar putea decurge din această ceremonie. Judecătorii au observat că nicio altă activitate publică din această perioadă nu a fost supusă unei decizii care să nu ia în calcul suprafața localurilor. Plafonul de 30 de persoane este disproporționat în raport cu obiectivul de prezervare a sanătății publice și Guvernul  a adus o atingere gravă și în mod manifest ilegală a libertății fundamentale care este libertatea de cult.

De asemnea, Consiliul de Stat a afirmat că alte instituții care primesc public decât lăcașurile de cult ramân închise ( teatre, cinema, etc) pentru că activitățile exersate de ele nu sunt de aceași natură și libertățile fundamentale care sunt în joc nu sunt de același tip. Prin urmare, Consiliul de Stat a transformat restricția de 30 de pesoane într-o limitare la 30 la sută din capacitatea totală a lăcașului de cult.

Surse :

Limite de 30 personnes dans les établissements de culte – Décision en référé du 29 novembre

L’Église de France saisit le Conseil d’État contre la limitation des messes à 30 personnes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Video image

Comment on Facebook

#libertatereligioasa este un drept fundamental pentru toți: creștini, musulmani, evrei și toți ceilalți
forbromania.com/libertate-religioasa/biserica-nu-se-opune-vaccinarii/
...

2 weeks ago

Catalin Raiu #forb

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #TudorMusat #B1TV #Live #libertatereligioasa #stat #culte #vaccinare #SarsCov2 ...

Comment on Facebook

Biserica, reprezentantii bisericii, ar trebui sa se distantese de aceasta propaganda a asa zisei vaccinari. Cum se vor uita in ochii rudelor care i-au pierdut pe cei dragi in urma "vaccinarii"? Nu vor avea constiinta incarcata c-au trimis la moarte persoane care i-au crezut ca "vaccinul este sigur"? Cum poti sugera, promova, un vaccin despre ale carui consecinte nu le cunosti? Mai mult, atunci cand stii ca au fost inregistrate deja decese. Personal am avut un caz de acest fel in familie. In afara acestui aspect, multe persoane au probleme de sanatate care nu le permit sa fie vaccinate. Pentru acest motiv inseamna ca trebuir puse la "zid" sau incalcate, ingradite, drepturile lor constitutionale? La fel si-n cazul celor care nu doresc sa fie vaccinati, nu doresc sa faca parte din acest experiment, sa fie cobai. Nu-i pasa nimanui despre aceste aspecte? Cel mai firesc era ca reprezentantii bisericii sa se abtina in aceasta campanie, inclusiv cei care s-au vaccinat.

In pastorale recomandări tehnice despre asamblarea și mentenanța Turnului Eiffel ați găsit?Domnule, ce treabă au pastoralele cy vaccinarea? Amestecați domeniile.Lăsați preoții să-si facă treaba pe care o cunosc si medicii să facă câte campanii vor.Sunteți om inteligent. Nu vă bateți joc de propria intuiție.Ce treabă au preoții cu vaccinarea? Ce expertiză și ce competență in domeniul acesta?Niciuna.

View more comments

2 weeks ago

Catalin Raiu #forb

#CatalinRaiu #FoRB #FoRBRomania #SambataMare #InviereaDomnului #LuminaSfanta #RealitateaPlus #LaurentiuBotin #libertatereligioasa #stat #culte ...

Load more

Parteneri FoRB România

Asociatia Scolilor Particulare